top of page

De ‘Kunstwijk’ werd in 1967 opgericht om ‘de animatie, de bescherming, de restauratie en de kwaliteit van de inrichting in het hart van Brussel te promoten’, en dit in het bijzonder in het hoger gelegen deel van het stadscentrum.

De belangrijkste perimeter van zijn actieradius ligt tussen het Justitiepaleis en het Koninklijk Park.

​Het betreft het oudste wijkcomité van Brussel… Een handvol Brusselfans verenigden zich immers onder het effectieve voorzitterschap van Prins Albert van België om zich te verzetten tegen de vele sloopwerven van weleer. Zij waren geschokt dat heel wat oude gebouwen werden opgeofferd in de drang naar het modernisme dat typisch was voor de Wereldtentoonstelling van 1958 en daarna nog doorging, en de toenemende internationalisering van de stad.

​Vandaag, 52 jaar later, gaat de actie gewoon door, want Brussel heeft ons én u nodig, en dat meer dan ooit.

​Laten we dus Verantwoordelijke Burgers zijn.

Meer info:

 

www.quartierdesarts.be

 

​Up with Brussels!

De Poelaert Stichting heeft als doel om toe te zien op een eerbiediging van de bestemming van het Brusselse Justitiepaleis, in overeenstemming met de oorspronkelijke bestemming en de visie dat in het belang van de rechtsonderhorige het gerecht en alle gerechtelijke diensten in onderlinge coördinatie moeten worden samengebracht op één plaats in Brussel: in het Justitiepaleis en de gebouwen rond het Poelaertplein (de Poelaert Campus).

Dit zal de rechtsonderhorige toelaten om voor al zijn juridische moeilijkheden en geschillen een oplossing te vinden op één plaats.

 

De Poelaert Stichting streeft naar een moderne infrastructuur voor justitie op de Poelaert Campus, een renovatie van het Justitiepaleis en een overbrengen van alle gerechtelijke diensten die elders zijn gevestigd naar de Poelaert Campus.

 

De Poelaert Stichting werd opgericht op 26 september 2011 door de Balie van Brussel (met name de Nederlandse Orde van advocaten te Brussel en de Franse Orde van advocaten te Brussel).

De raad van bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de Balie, de magistraten en persoonlijkheden uit Brussel.

 

Meer info:

 

www.poelaert.brussels

bottom of page